21.4.10

Şöyle Bir Düşmek

Böyle bir diş beni kırdı
Bilmezsin diyeceğim her şeyin karesi
Her söylediklerimle bahis masum
Susun üzüntülü şeyler saati
Birlikte gülüp şarkı seçelim
Şu an vs neysi, aman
Umrumda filan değil gibi
Sadece kovuğunu doldurmayan

Böyle bir duş beni kirdi
Kafam uzay dünyaların çeperi
Kimden sestiysem yalın kafa kuştum
Fakat sözü aleni suçlar meselesi
Kaçağı içim dışımın faturasız
Ya da tersi kipler vs bilgisi saman
Küstüm burdan geçen belirsiz zamir
İncir hikaye şu fasıl bildiğin

Böyle bir düş beni kördü
Hesaplar hatalarını gelince dün
Bu sensin işaretinin sebebi
Ne kadar serbest bırakabilir parmaklarımız bizi
Yağmur sırtımın aklına ziyan
Önce sonra vs şeysi zaman
Islak diyorum fırsat bulmuşken
Sen ne güzel günsün uç uç böceğim

Nihan AYDIN ...*

6 yorum:

ömer dedi ki...

merhaba,daha önce "sonat" şiir bülteninde sizin "Asansör" isimli şiirinizi okumuştum ve o vesileyle diğer şiirlerinizi de merak ettim bu okuduğum şiir de güzeldi,olgun bir şiir diliniz var.yeni şiirlerinizi görmek daha da güzel olacak sanırım.iyi günler.

Nihan Aydın dedi ki...

Merhaba Ömer, ilgine mutlu mu olsam üzülsem mi bilemedim.. Ama yine de komik bir yanı olduğu için durumumun sanırım güleceğim:D:D Bir konuyu açıklığa getirmeliyim ki, "asansör" şiiri bana ait değil. Ben e.ş.i.t üyesiyim fakat mezun oldum, bir arkadaş "asansör" şiirini benim şiirim diye topluluğa vermiş, bir karışıklık olmuş. Yayından sonra haberim oldu benim de, düzeltilemedi..

ömer dedi ki...

Yeniden merhaba Nihan, "asansör" şiiri, sana ait olup olmamasından öte,seni tanımama vesile olması açısından bence güzel bir tesadüf.En azından sana ait şiirleri okumamı sağladı.Ayrıca bu sitedeki şiirlerin dışında da şiirlerin varsa görmek isterim.İlgime mutlu olman dileğiyle...

Nihan Aydın dedi ki...

Teşekkürler Ömer.. mutlu oldum takibe değer bulmana:)) burdan başka yerde olanlar da var, ama genel yazı profilim ve yeni yazdıklarım burda kendini gösteriyor. esasında şiir olarak tanımlamak çok iddialı olur yazdıklarımı; sadece çabalıyorum.. eğer yazmakla ilgileniyorsan ben de yazdıklarını incelemek isterim..

ömer dedi ki...

Merhaba Nihan,nasılsın:)İnsanın yazdıklarını şiir olarak tanımlaması zordur,ancak okuyan ya da farkına varan biri onları şiir olarak görür genelde.Ya da öyle görmek zorunda hisseder kendini,öyle rahat eder.Benim de yazdığım birkaç şey var ama ben de yazdıklarımı şiir olarak tanımlamıyorum.Onun için burada gösterme cesareti de bulamıyorum.Ama yazdıklarımı,sadece senin görebileceğin bir başka platformdan sana gönderebilirim...

Nihan Aydın dedi ki...

Mrb Ömer. teşekkür ederim, iyiyim:)) Sen?
Yazdıklarını benimle paylaşmak istersen; "nihan.aydin.eflatunkar@gmail.com" mail adresine gönderebilirsin:))